Развиват Дунавския регион с проект за туризъм

  • 07 април 2017 14:13

  • 4814
  • 0
Развиват Дунавския регион с проект за туризъм
© Булфото (Архив)

Подписан е договорът за безвъзмездна финансова помощ по проект за подкрепа на координаторите по Приоритетна област 3 на Стратегията на ЕС за Дунавския регион.

Проектът се изпълнява по Транснационална програма „Дунав“ в партньорство с Министерството на регионалното развитие, публичната администрация и европейските фондове на Румъния. Двете министерства са координатори по Приоритетна област 3 на Дунавската стратегия – „Насърчаване на културата, туризма и контактите между хората“.

Общият бюджет на проекта е 352 942 евро, който е поделен по равно между българския и румънския партньор. Бюджетът на Министерството на туризма е 176 471 евро, от които 150 000 евро от Европейския фонд за регионално развитие и 26 471 евро национално съфинансиране. Проектът има за цел да подпомогне двамата координатори, като ще се финансират различни проучвания, провеждането на срещи и конференции. Те имат за дел да допринесат за постигане целите на Приоритетна област 3 на Дунавската стратегия. Продължителността на проекта е до края на 2019 г.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
4814 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини