В Италия арестуваха 8 души за трафик на кокаин, предназначен за България

  • 07 април 2017 11:45

  • 15442
  • 0
В Италия арестуваха 8 души за трафик на кокаин, предназначен за България
© gettyimages (архив)

 

Италианските власти разбиха международен трафик на кокаин от Еквадор до южното пристанище Салерно в област Кампания.

Начело на организацията стояла група от неаполитанци, съобщи 24 часа.Те поддържали контакти с испанци и колумбийци за снабдяването с дрога от Южна Америка, но също и с българи. Според италианските медии съдия от Съда в Неапол е издал заповеди за задържането на 8 италианци, петима от които са в затвора.

По време на разследването на 29 април 2015 г. властите иззели товар от 30 кг.кокаин в турското пристанище Амбарли. То трябвало да бъде доставено от италианската банда в Бургас, който бил крайната дестинация на пратката. За доставянето там отговарял 47-годишният Луиджи ди Бруно, който в момента е в затвора за убийство на друг член от организацията – Никола Анунциата. Убийството било резултат от конфликтите между двамата заради това кой да управлява трафика на товара до Бургас.

Базата на организацията се намирала в селищата под Везувий, до Неапол, тъй като повечето членове били родом от Кастеламаре ди Стабия, Сант Анастазия и Торе дел Греко. Кастеламаре ди Стабия се слави като едно от селищата в Италия с най-многобройна българска общност.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
15442 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини