Уволненият заради вота в чужбина: Страхливи политици ме превръщат в изкупителна жертва

  • 06 април 2017 17:54

  • 13800
  • 10
Уволненият заради вота в чужбина: Страхливи политици ме превръщат в изкупителна жертва
© БТВ

Самоволно не съм качвал нищо, качиха го служители от моята дирекция в изпълнение на дадени ми разпореждания от Министерството на правосъдието. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ уволненият заради спорния законопроект за уседналостта директор на дирекция "Съвет по законодателството" към Министерството на правосъдието (МП) Любомир Талев.

Аз съм държавен служител в МП, което няма и никога не е имало компетенции в изборното законодателство. Несериозно е да се мисли, че ще тръгна да пиша подобен проект и ще го кача самоволно, подчерта Талев.

Той разказа хронологично как се е стигнало до уволнението му. Миналата седмица в МП се изпратиха законови промени, написани в президентството, за да бъдат представени като законопроект на правосъдното министерство. Този понеделник бяхме извикани на спешна среща в президентството, на която присъстваха президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, началникът на кабинета Иво Христов, още четирима президентски съветници, ресорният министър Мария ПавловаМария Павлова Мария Павлова е служебен министър на правосъдието в кабинета на Огнян Герджиков. Родена е, зам.-министърът Деница Митрова, аз и още един съветник от МП. Бяха ни предоставени допълнителни текстове, както и ни беше казано, че трябва да бъдат включени текстове за уседналост и че законопроектът трябва да бъде изготвен и качен същия ден за обществено обсъждане. На срещата присъстваше и президентският секретар по правните въпроси проф. Емилия Друмева. След срещата се пренесохме в друг кабинет, където под нейно ръководство и диктовка беше подготвен законопроектът. На тази среща вече не присъстваше правосъдният министър Мария ПавловаМария Павлова Мария Павлова е служебен министър на правосъдието в кабинета на Огнян Герджиков. Родена е. Водеща роля в изготвянето на документа имаха президентските съветници. Изрични думи на президента Радев бяха, че ако не се въведат тези текстове, на следващите избори ДОСТ ще влезе в парламента. Иво Христов заяви, че вероятно ще има синьо-десни избиратели от чужбина, които ще врякат заради законопроекта, но те винаги си врякат, така че това не би трябвало да ни интересува, заяви Талев.

Бях уволнен два дни по-късно, но въпросите започнаха още на следващия ден, във вторник. От пресцентъра ме помолиха да помагам с отговорите на журналистически въпроси, които валяха. Вършех си работата като държавен служител, за да бъде изпълнена волята на политическото ръководство на министерството. В сряда сутринта зам.-министър Митрова ме привика да ми крещи в кабинета си, че не съм изпълнил някакви указания. Тя твърдеше, че ми е дала указания да преработвам текстовете, изготвени от проф. Друмева. Това звучи несериозно – проф. Друмева е светило в областта на нормотворчеството и конституционното право. На обяд ми беше връчена заповедта за уволнение. Заповедта, която ми е връчена, противоречи на информацията, която е публично достояние. Минути след като ми е връчена заповедта, кабинетът ми е бил запечатан, а чух, че днес в него има хора, които ровят там – подозирам, за да се намери нещо, което да се използва на утрешната пресконференция, посочи уволненият директор на дирекция "Съвет по законодателството" към МП.

Те замазват първия гаф с втори – прехвърлят отговорността, сега се опитват да замажат втория с трети - търсенето на нещо, с което да ме уличат. Абсолютно несправедливо се правят опити да бъда превърнат в изкупителна жертва на страхливи политици, които нямат доблестта да си понесат отговорността, подчерта Талев.

Той уточни, че ще обжалва уволнението си, и разкри, че обмисля завеждане на дело за клевета.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
13800 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
модела КОЙ се завърна

2017.04.09 | 18:26

7
радев, КОЙ те накара да направиш този закон, и КОЙ ти каза да го махнеш след това? КОЙ КОЙ КОЙ???
123

2017.04.09 | 18:34

10
майкати дъртата курва го накара
Българин

2017.04.09 | 18:34

9
Ако не разбираш кой и кое го накара, значи си пълен идиот!
Този е имекяр платен

2017.04.09 | 18:30

8
Какво ни занимавате с този КЛИМБАР два дена по новините не ви ли е срам за ценното време. Аз съм му колега и той разчита Захариева да го върне на бял кон. Проверете ми инфото. И на този не му е чиста работата да знаете той играе Немци в тил.

2017.04.09 | 18:26

6
БРАВО НА МОМЧЕТО ,КАЗВАЙКИ ИСТИНАТА РАЗКРИ ДОЛНИТЕ КОМУНЯГИ КАК ДЕЙСТВАТ ,ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ ,МРЪСНА ПАПЛАЧ.
Крали Марко

2017.04.09 | 18:17

5
По същество поведението на Радев е държавна измяна. Това не е президент на България, а - комунистическо-съветски агент.
Никой

2017.04.09 | 18:16

3
Червено селско ренде е тоя тупан Радев! "Сполучлив" избор за Президент! Ще трябва да го дишаме комунягата 4 години! След селяндура Първанов, това е поредния зарезил за нещастния български народ!

2017.04.09 | 18:16

4
що не умреш боклук рязан
777

2017.04.09 | 18:15

2
ей цаис спермояден да ти го сложа във лъжливата уста герберска
Ники

2017.04.07 | 22:57

1
Кой номинира Радев. Кой му дърпа конците, Кой си пробутва "идеите", Кой се опитва да ни вкара в схеми..... Явно това е "промяната" на г-жа "Лъжа"!!! А генерал Койчо Радев се оказа маша!!!

Добави коментар

Водещи новини