Белгийската полиция залови кокаин за най-малко 60 милиона евро

  • 06 април 2017 16:37

  • 10803
  • 0
Белгийската полиция залови кокаин за най-малко 60 милиона евро
© Getty Images/Guliver (архив)

Белгийската полиция е заловила край бреговете на страната 1,25 тона кокаин с пазарна стойност поне 60 милиона евро, съобщи прокуратурата в Брюж (Брюге), цитирана от Франс прес.

Дрогата, разпределена в 25 пакета от по 50 кг, се носела по вълните в белгийски териториални води, уточни прокуратурата, цитирана от информационна агенция Белга.

Властите не са установили кой е изхвърлил пакетите в морето и кой се очаква да ги прибере с по-малки плавателни съдове, посочи източникът.

На този етап няма задържан заподозрян, а наркотикът е бил унищожен.

Подозрителните пакети били забелязани да се носят по водата в неделя следобед от екипажа на датски кораб, който уведомил белгийските власти.

През март 2015 г. на 20-ина километра от Остенде в морето бяха открити спортни сакове с около 960 кг кокаин на стойност близо 50 млн. евро.

Този метод не е нов, но той започва да се използва все по-близо до нас, каза тогава за фламандскоезичния вестник "Стандаард" магистрат от Анверс (Антверпен), специализиран в дела за наркотици.

Според вестника трафиканти от Южна Америка все по-често изхвърлят дрога край европейските брегове от големи контейнеровози, а техни съучастници я прибират с бързоходни лодки, за да избегнат митниците на пристанищата, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
10803 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини