Властите в Париж разрешиха обиски на пътници в метрото по преценка на полицията

  • 05 април 2017 16:36

  • 1340
  • 0
Властите в Париж разрешиха обиски на пътници в метрото по преценка на полицията
© Getty Images/Guliver

Служителите на реда в парижкото метро ще могат да обискират отделни пътници и да преглеждат чантите им, ако сметнат това за необходимо, се посочва в разпореждане на шефа на полицията във френската столица Мишел Кадо. Парижкият префект е разпоредил това след терористичния акт в метрото на Санкт Петербург, съобщи днес радиостанция Ер Те Ел, цитирана от ТАСС.

В съответствие с указанието полицаите, патрулиращи в станциите на парижкото метро, при необходимост ще могат без излишни формалности да спират отделни пътници за индивидуален обиск. Новият режим се отнася и за другите видове обществен транспорт в Париж, включително и трамваите. Мярката ще има временен характер. Префектът е подписал разпореждането снощи, то е влязло в сила тази сутрин и ще действа до 22 ч местно време. Столичният полицейски началник си запазва правото да продължава срока на действие на разпореждането и в следващите дни.

По-рано, веднага след взрива в метрото на Санкт Петербург, парижките власти обявиха и други допълнителни мерки за безопасност в обществения транспорт в района на столицата. Бе увеличен броят на патрулиращите с още 140 жандармеристи.

Израел предложи днес помощ на Русия в борбата с тероризма след взрива в метрото на Санкт Петербург, при който загинаха 14 души, а над 50 бяха ранени, предаде ТАСС, цитирана от БТА. Посланикът на Израел в Русия каза, че е предал на руските власти някои предложения, но не пожела да разкрие подробности. Той отбеляза само, че Израел има опит в тази сфера и е готов да го сподели.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1340 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини