Кремъл: Атентатът ни кара да се замислим

  • 04 април 2017 13:57

  • 7301
  • 3
Кремъл: Атентатът ни кара да се замислим
© gettyimages (архив)

Атентатът в Санкт-Петербург е повод за размисъл, каза говорителят на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 – Дмитрий Песков, пише газета.ру.

"Самият факт, че терористичният акт бе извършен, когато държавният ни глава се намираше в града, ни кара да се замислим и да обърнем специално внимание върху мястото и времето на атентата. Това съвпадение трябва и ще бъде анализирано от нашите специални служби", каза още прессекретарят на Кремъл. "Всеки акт на насилие е предизвикателство за нас", допълни Песков. "Въпросът за кадрови рокади в структурите в този момент е неуместен", посочи още той на пресконференция в Москва.

Атентатът, отнел живота на 14 души, бе коментиран и от външния министър на Русия – Сергей Лавров. "Престъплението е отговор на нашата борба срещу тероризма", посочи първият дипломат на Москва.

Междувременно, руското издание Лайф разпространи подробности около личността на предполагаемия атентатор-камикадзе. Става дума за гражданина на Киргизстан Акбаржон Джалилов, който е бил на 22 години. Той е роден в семейство на етнически узбеки и пристигнал в Русия в търсене на работа. Азиатецът е получил руско гражданство по опростена процедура преди шест години Джалилов е бил колежанин във втория по големина град в страната. Той също е членувал в клуб по силови спортове, а през последно време е попаднал под влиянието на радикалния ислям.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
7301 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.05.05 | 14:06

1
Какво ще мислите , бе ? Ликвидирайте 5 -ата колона ! Иначе тя ще ви ликвидира бе , кретени !

2017.05.05 | 14:06

3
Медведев е шефа на петата колона !

2017.05.05 | 14:06

2
Към госта: Медведев не е, но ти си шефът на олигофрените!

Добави коментар

Водещи новини