Тодор Тагарев: Всички хора на ключови позиции в МО бяха сменени

  • 03 април 2017 18:43

  • 7974
  • 3
Тодор Тагарев: Всички хора на ключови позиции в МО бяха сменени
©

Министерството на отбраната на практика е блокирано – всички хора на ключови позиции бяха сменени. Виждам каква вълна от чистки върви”. Това каза бившият министър на отбраната Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за в предаването „Лице в лице” по БТВ.

Той допълни, че е очаквал своето уволнение.

Припомняме, че Тагарев беше уволнен от поста си в министерството заради „подмяна на тактико-техническите задания” на проектите за закупуване на нов тип изтребител и бронирани машини за Сухопътните войски.

„В заповедта ми не пише нищо такова. Вероятно ще потърся защита на своите права, тази заповед ще падне елементарно”, закани се Тагарев. По думите му той бил извикан от служебния военен министър Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен в кабинета му, не му дал обяснение защо и просто му връчил заповедта за уволнение.

„Хората в министерство на отбраната не са амбицирани да работят професионално и съвестно”, смята Тагарев. „Говорих с Янев три пъти, аз нямах никакви проблеми с него. Очевидно той има проблеми с начина, по който функционира министерството, но прокарването на тези негови виждания са дори агресивни.

Тагарев заяви, че за последните 20 години не имало подобна чистка в МО.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7974 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.04.05 | 12:49

3
На ключови позиции бяха все едни калинки, които освен да получават заплати едва ли са правили нещо друго. И сега реват да ги пожалим. Да вземем да им направим една кампания с смс-и, че горките от глад ще умрат.
бай Данчо

2017.04.05 | 12:49

2
Абе какви сака да са били, това не е работа на временното правителство, неговата работа бе да извърши избори и да подържа реда, а не даа прави чиски...Що се корката идва новото и ги издухва всичките намърдали се през последните 2-3 месеца, дори не са длъжни да давът обеснения....

2017.04.05 | 12:49

1
Корман Исмаилов заедно с Касим Дал баха в РБ (управляваха заедно с Борисов до 2016) и всички зам. министри в МО бяха техни хора или вече забравихме .

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини