Музей на пчелата отвори врати в София (снимки)

  • 03 април 2017 15:30

  • 3258
  • 1
Музей на пчелата отвори врати в София (снимки)
© Фейсбук

София вече има първия "Музей на пчелата". Той бе открит тази сутрин от кмета на столицата Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, представители на Фондация „Америка за България“ и Сдружение "Био Град София". На събитието беше и евродепутатът Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Уникалното съоръжение се намира на метростанция "Г.М. Димитров" в близост до Музейко. Музеят представлява къщичка във формата на първите кошери от глина с покрив с трева и цветя за пчелите. Вътре има стъклен кошер, който дава възможност на посетителите съвсем отблизо да наблюдават живота на пчелите, и богат информационен и снимков материал.


"Радвам се, че столицата задава тенденция за грижа за пчелите в градски условия. Този музей има много важна образователна функция, защото именно информираността, че от пчелите зависи производството на храни, продоволствената сигурност, биологичното разнообразие и екологичната устойчивост, ще привлече още съмишленици към опазването на пчелите. С гарантирането на живота и здравето на пчелите гарантираме собственото си оцеляване", заяви Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Музеят на пчелата е част от кампания за опазване на пчелите и повишаване на информираността за тяхното значение за оцеляването на хората. Работно време ще е от 16:30 до 19:00 ч. всеки ден.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3258 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бзз

2017.04.03 | 21:19

1
Пичелите хамериканскили са ? ГМО ли са ?

Добави коментар

Водещи новини