МС отменил наредбата за интеграция на бежанците с консенсус

  • 03 април 2017 14:31

  • 1855
  • 1
МС отменил наредбата за интеграция на бежанците с консенсус
© Novini.bg

Служебното правителство се е съобразило с искането на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на за отмяната на наредбата за условията и реда за интегриране на бежанците у нас. Това става ясно от думите на премиера Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то пред министрите по време на извънредното заседание в петък вечерта, публикувани в стенограмата от заседанието.

Отмяната на досегашния ред за интегриране на бежанците беше сред обещанията в предизборната кампания на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. В хода на дискусията около предложението за отмяна премиерът Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то казва, че може би е по-коректно да се направи изменение в наредбата, но към момента кабинетът не е в състояние да го направи.

Решението е взето с консенсус, въпреки първоначалните притеснения на вицепремиера по еврофондовете Малина КрумоваМалина КрумоваМалина Крумова P { margin-bottom: 0.08in; } е служебен заместник министър-председател по европейските и на министрите Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София., Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С и Мария ПавловаМария Павлова Мария Павлова е служебен министър на правосъдието в кабинета на Огнян Герджиков. Родена е. Извънредното заседание на правителството в края на миналата седмица беше обявено час и половина преди официалното си начало, и започна с час закъснение, заради отсъствието на премиера Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то. По време на откриването премиерът представя предложението за отмяна на наредбата за интегриране на бежанците, приета от кабинета "Борисов 2" през миналото лято, като посочва, че няма ясни критерии за изпълнение на мерките, заложени в нея.

Герджиков предлага и подготвяне на нова наредба в рамките на месец.

След като става ясно, че има министри, които не са запознати с необходимостта от промени или отмяна на наредбата, Герджиков обявява 15-минутна почивка. След нея министрите се съгласяват един по един да гласуват за отмяната. Единствено вицепремиерът Малина КрумоваМалина КрумоваМалина Крумова P { margin-bottom: 0.08in; } е служебен заместник министър-председател по европейските запазва резервите си към това решение, но го подкрепя.

Кабинетът си поставя като срок датата 7-ми април, за да подготви новата наредба.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1855 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.04.03 | 17:15

1
Герджиков , смешнико , -- Радев ще те използва и когато му станеш ненужен , ще те захвърли като използван презерватив . Освен да ти е обещал щатна топла длъжност в Президентството , за това , че те ползва за маша .

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини