Илко Семерджиев коментира обвиненията срещу него

  • 03 април 2017 14:09

  • 15901
  • 8
Илко Семерджиев коментира обвиненията срещу него
© Булфото (архив)

Обвиненията срещу мен са в стил „гузен негонен бяга“. Това коментира вицепремиерът и министър на здравеопазването д-р Илко СемерджиевИлко Семерджиев Д-р Илко Семерджиев е служебен заместник министър-председател по социални политики и служебен по повод постановлението на Софийската градска прокуратура от 3 април 2017 г., съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

„След встъпването ми в длъжност установих, че от аптечния сектор постъпват множество сигнали за недостиг на инсулин, антикоагуланти, противоепилептични, противоревматични и други лекарства. И към момента граждани продължават да подават информация, че в техните населени места доставките на инсулин от много време са нередовни или дори липсват. Основните причини са т.нар. „изкупвачески“ дейности и паралелен износ. Това е свидетелство, че Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) не е изпълнила добре своите функции. Проверка установи, че от години ИАЛ се управлява еднолично и без заместник – директор. В разговор през м. февруари с директора на ИАЛ - Асена Стоименова, предложих кандидатура за заместник – директор, а впоследствие изисках да се извършат съвместни проверки на ИАЛ, НЗОК и НАП по инициатива на МЗ“, посочва в позицията си министър Семерджиев.

„На г-жа Стоименова не е искана оставката, изрично й бе предложено да провери подадените документи за поста заместник – директор на ИАЛ и ако има доказателства за конфликт на интереси, да не назначава предложеното лице, за което да ми докладва на 27.03.2017 г. – нещо, което тя не изпълни, а вместо това е подала сигнал в прокуратурата. В течение на повече от месец, чрез различни канали г-жа Стоименова организира масиран натиск върху мен да не бъде сменяна от поста, който заема – заплаха, каквато не е съществувала".

"Държа да отбележа, че ИАЛ е второстепенен разпоредител с бюджет към министъра на здравеопазването и всеки министър на здравеопазването има ясни правомощия по закон, съгласувано с министър-председателя, да определя директора. Нормативно задължение на директора на ИАЛ е да назначава заместник – директора само след съгласуването му с министъра на здравеопазването. Призовката от Софийската градска прокуратура получих един ден след като МЗ официално оповести на сайта си, че вследствие съвместните проверки с Националната здравноосигурителна каса и Националната агенция по приходите за изкупваческата търговия с дефицитни медикаменти, сигналите за недостиг на лекарства са намалели с около 70 процента“, уточни д-р Илко СемерджиевИлко Семерджиев Д-р Илко Семерджиев е служебен заместник министър-председател по социални политики и служебен.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
15901 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
...

2017.04.04 | 12:00

8
...безполезно лайно,един от създателите на катастрофалния модел на здравеопазване в България

2017.04.04 | 11:59

7
Ти ли , ти ли , маймуно ниедна . Като се размирисаха мръсотиите ти и запя друга песен ! Съд и присъда за такива !

2017.04.04 | 11:59

6
"Шило в торба не седи" От него се очакваше всичко.Няма време иначе тежко и горко на хората работещив системата на здравеопазване.Да се маха по бьрзо
za

2017.04.04 | 11:59

5
Само като му видиш наглата мутра и ти става ясно с какъв си имаш работа.
Е и

2017.04.04 | 11:59

4
Не създаде ли ти този паразит НЗОК и не положи ли ти основите на днешното здравеопазване ?
не син

2017.04.04 | 11:59

3
От костовист друго не се и очаква
Коста

2017.04.04 | 11:59

2
И тя и той и всички около тях един дол дренки!Човек на този,човек на онзи - само далавера и мръсотия!
bai hui

2017.04.03 | 20:29

1
po mutrata mu si li4i 4e e mo6enik!

Добави коментар

Водещи новини