Доналд Тръмп поздрави ЕС за това, че остава единен след Брекзит

  • 03 април 2017 10:54

  • 2264
  • 1
Доналд Тръмп поздрави ЕС за това, че остава единен след Брекзит
© gettyimages (архив)

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския поздрави Европейския съюз за "много добрата работа", благодарение на която остава единен след решението на Великобритания да напусне общността (Брекзит), предаде АФП, обобщавайки изявления на американския лидер в публикувано в неделя интервю за "Файненшъл таймс".

"Първоначално предположих, че и други страни ще последват Великобритания, но всъщност смятам, че ЕС се съвзема", заявява Тръмп по повод Брекзит. Той приветства извършената от ЕС "много добра работа с цел да се сплоти" след шока от референдума на 23 юни. И поздравява общността за това, че през последните месеци е възприела "различна нагласа, за да остане единна".

Тези изявления на Тръмп влизат в противоречие с негови предишни думи, отбелязва АФП. "И други страни ще напуснат" ЕС, следвайки примера на Лондон, предрече той след гласуването за Брекзит и окачестви това като "нещо голямо". Тези негови изяви пред британския в. "Таймс" и германския "Билд" няколко дни преди да встъпи в длъжност в Белия дом възмутиха редица европейски лидери, припомня агенцията.

Последвайте канала на

БТА
2264 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
опорна точка

2017.04.03 | 11:19

1
Ще се научи Доналд

Добави коментар

Водещи новини