Британски историк: Мартин Шулц ще е по-добър германски канцлер за Европа

  • 02 април 2017 20:49

  • 5090
  • 5
Британски историк: Мартин Шулц ще е по-добър германски канцлер за Европа
© Getty Images/Guliver

Британският историк и бивш жител на Берлин Тимъти Гартън Аш определи Брекзита като най-голямото поражение в политическия му живот, но вижда надежда за ЕС в насрочените за септември германски парламентарни избори, предаде ДПА.

"Мога много добре да си представя Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден като канцлер", заявява в интервю за ДПА Гартън Аш за левоцентристкия съперник на канцлера Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се.

"В известно отношение канцлер Шулц би бил по-добър за Европа", добавя историкът и преподавател по европейски изследвания в Оксфордския университет, който е ярък противник на Брекзита.

Бившият председател на Европейския парламент Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден се върна от Брюксел в германската политика и обяви, че ще се състезава за канцлерския пост с Меркел, която се стреми към четвърти мандат на изборите през септември.

Под ръководството на Шулц Германската социалдемократическа партия (ГСДП) увеличи подкрепата си в допитванията, след като дълги години съществено изоставаше от християндемократите на Меркел.

ГСДП "отдавна проявява повече гъвкавост по въпроса за еврото, а Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден разбира какво е необходимо, предвид опита му в отношенията с Европа", заявява на немски Гартън Аш в интервюто.

Меркел обаче е труден противник поради утвърдената си роля в международната политика, "дори Путин я уважава", добавя Гартън Аш.
Идеалният сценарий на британския историк за една Европа е Шулц да стане канцлер на Германия, а центристът Еманюел Макрон да спечели президентските избори във Франция на 7 май.

"От една страна повече реформи във Франция, а от друга - по-голяма гъвкавост към еврото, например за гръцкия дълг и проблема с по-значителните инвестиции", казва Гартън Аш, който е живял в Източен и Западен Берлин преди падането на Берлинската стена през 1989 г. и е написал няколко книги за съвременна Европа, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5090 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.04.03 | 10:42

5
НАПРАВЕТЕ СИ ГО БРИТАНСКИ КРАЛ КАТО ВИ ХАРЕСВА

2017.04.03 | 10:42

4
Отчаян рев на английско пиянде

2017.04.03 | 10:42

3
По-добър за Европа... или Израел? Кое от двете?
амсалак

2017.04.03 | 10:14

2
то всяко дърво ше може да замени оная сдухана бабка

2017.04.03 | 00:49

1
след като меркел унищожи европа

Добави коментар

Водещи новини