Движението по Аспаруховия мост във Варна е само в едната лента

  • 01 април 2017 11:41

  • 6196
  • 2
Движението по Аспаруховия мост във Варна е само в едната лента
© Булфото

Движението по Аспарухов мост във Варна се извършва в една лента. Това съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Ограничението се налага заради ремонт на мостови съоръжения 2 и 4.

Движението на мост 2 е ограничено по активната лента. Трафикът преминава по крайната дясна лента. На мост 4 пък е затворена дясната активна лента. Автомобилите се насочват към изпреварващата лента в посока Бургас.

От Пътната агенция поясняват, че по време на ремонтите скоростта се ограничава до 40 км/час. Към шофьорите се отправя препоръка да предвидят повече време за пътуване. Това е нужно заради по-бавното придвижване при извършването на строителни работи и временна организация на движение.

Припомняме, че инвестицията в ремонтите на двата моста е за близо 1,3 млн. лева.

Дейностите извън платното за движение ще се финансират от общината и са за 200 хил. лв. Целта е всички работи да завършат до средата на юни и в активния туристически сезон шофьорите да пътуват без ограничения.

Ремонтът включва нова хидроизолация, фуги, асфалт, маркировка, знаци, ограничителни системи, парапети и т. н. Строително-монтажните работи ще си изпълняват от ДЗЗД "ПОНТ", което има 4-годишен договор по ЗОП за поддържане на републиканските пътища на територията на област Варна. През миналата година със средства от бюджета бяха ремонтирани съоръжения 1, 3 и 5 от Аспаруховия мост.

Последвайте канала на

Novini.bg
6196 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
кольо /не фичето/

2017.04.01 | 14:22

2
На сменен режим на работа, така че да се затваря платното само нощем.
м да

2017.04.01 | 14:22

1
А през деня да застилат това което е не до направено за да може да мине \\\"Кольо / не фичето/. По голяма простотия не бях чувал, нали \\\"кольо\\\". Верно не си Фичето.

Добави коментар

Водещи новини