Румен Радев: Ще се състави коалиция с компромиси

  • 30 март 2017 12:57

  • 13948
  • 7
Румен Радев: Ще се състави коалиция с компромиси
© Булфото (архив)

Най-вероятно за съставянето на правителство ще се отиде на някакъв тип коалиция, което означава и компромиси. В никакъв случай не искам да пресирам партиите, защото това наистина ще бъдат едни сериозни компромиси. Нека те спокойно обмислят какво означават тези компромиси, каква е тяхната цена и най-важното - в никакъв случай да не взривят бъдещото управление. Това каза пред журналисти в Пловдив президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Той откри шестия Европейски панаир на предприятията и кооперациите от социалната икономика.

"Нека да дадем време на партиите да си свършат работата по формиране на правителство. Не искам по никакъв начин да влияя. По Конституция президентът провежда консултации с партиите, но той не формира коалициите", уточни държавният глава.

По думите му партиите трябва да намерят най-доброто решение за България. "Очакват ни доста предизвикателства, надявам се да е кабинет на националната цел и националното единение", каза Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Той благодари на всички, които са били ангажирани с предсрочните парламентарни избори. Според него те са свършили чудесна работа. "За мен изборите протекоха нормално. Давам висока оценка. Българите имаха възможност да изразят високо своя глас", заяви президентът.

„44-ят парламент ще бъде свикан в законно установения срок по Конституция, както е до един месец от изборите. Ще го направим обаче по-рано", добави Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. По думите му мераците на Местан за анулиране на изборите щели първо да срещнат оценките на българските институции.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
13948 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2017.04.17 | 21:37

7
В никакъв случай бб или корнелия за премиер .Тогава по.може да се мисли за компромиси

2017.04.01 | 17:33

3
не е твоя работа, Европа решава

2017.04.02 | 22:29

6
Правилно,от нас нищо не зависи!Каквото иска Европа,това ще стане!Поне за сега!

2017.04.02 | 22:29

5
ТОЧНО ТАКА. КАКВОТО ЕВРОПА РЕШИ, ЗАЩОТО НЯМА ДА ПОЗВОЛЯТ КОМУНИСТИТЕ ДА ПРОДАДАТ БЪЛГАРИЯ.
Умник Гюро

2017.04.02 | 22:28

4
БСП да се разпусне и лидерите и да се съдят за геноцида над българския народ. Това трябва да се случи, за да тръгне България напред.
Даниела

2017.04.01 | 17:32

1
В името на българите и на България трябва правителство и то работещо,про.есите на промяна за БГ трябва да продължат,всяко губене на време е загуба за БГ.Хората пове.е немогат да .акат полити.ити да си играят на кукли и пар.алки,положението е толкова сериозно и неотложно за
Веселин Василев

2017.04.01 | 17:33

2
Абе едно "ч:" ли не можеш да напишеш.Ами прави като другите - "4".

Добави коментар

Водещи новини