Изчезналият Ларс Митанк ли броди в горите край Варна?

  • 30 март 2017 10:18

  • 101203
  • 2
Изчезналият Ларс Митанк ли броди в горите край Варна?
©

Възможно е германският турист Ларс Митанк, който изчезна мистериозно у нас през 2014 г., да се укрива в гора близо до летището на Варна. Това обяви пред БТВ частния детектив Кай Васертал, който разследва случая. Той дори показа кадри, заснето от дрон, на които се вижда мъж, който върви по горските пътеки.

През лятото на 2014 г. 28-годишният тогава Ларс пристига на почивка в „Златни пясъци“ с приятели. Една вечер той се спречква с други младежи и получава травма. Заради спукано тъпанче лекарите му препоръчват да не лети със самолет. Така приятелите му се връщат в Германия, а Ларс остава в България.

Наема стая в хотел във Варна, но си тръгва посред нощ. Стига до летището, където търси второ лекарско мнение дали е безопасно да се качи на самолет. Прегледалият го лекар го описва като видимо притеснен и мнителен. Разказва, че Ларс изпаднал в паника, когато видял униформен. Успокоили го и мъжът се обадил на майка си. Изведнъж обаче хукнал, оставил целия си багаж, документи и пари и бързо напуснал летището.

Семейството на Миттанк не се отказва да го търси, затова ангажира Васертал, който идва вече 15-и път в страната ни. Той каза, че не взима пари за работата, която върши, защото е приятел на семейството.

„Възможно е Ларс да се укрива в гора, близка до летището“, смята детективът. Той е изследвал гората с дрон и е открил бездомници, живеещи там, с които впоследствие е разговарял. Те разказали за друг бездомник, който обаче страни от тях и е извънредно затворен. Мислим, че има 50% шанс това да е Ларс, каза детективът и добави, че младият мъж е бил добър при оцеляване на открито.

Досега 15 души са се свързали с тях и са декларирали, че са видели германеца в 15-те километра между летището и гората. Свидетелите са убедени, че са видели именно младия мъж, като някои от тях са били лице в лице с него и са го огледали добре, разказа Васертал.

Според детектива странното поведение на Ларс се дължи на лекарствата, предписани му след инцидента със спуканото тъпанче. Смятам, че Ларс е взел лекарствата и е получил халюцинации – първо в хотела, а след това и на летището, коментира Васертал.

Може би тогава се е разстроил душевно. Може да е имало и последствия от нападението, каза той.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
101203 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
баба гицка

2017.04.04 | 00:43

2
във Варна секат здраво дървета, особено в морската градина, - скоро и гора няма да има и тогава ще го открият
АКО Е ИЗДИРВАН

2017.04.03 | 14:22

1
И СЕ УКРИВА В ТАЗИ ГОРА ЗАЩО НЕ СА ПРЕДПРИЕТИ МЕРКИ ДА ГО НАМЕРЯТ

Добави коментар

Водещи новини