Над 25 души с хранително натравяне след обяд по социална програма

  • 30 март 2017 10:02

  • 5457
  • 2
Над 25 души с хранително натравяне след обяд по социална програма
© Булфото (архив)

Над 25 души от град Николаево, селата Едрево и Нова махала, община Николаево и от село Зимница, община Мъглиж, са с признаци на хранителна интоксикация. Това съобщиха от РЗИ-Стара Загора.

Сигнал за първите четири случая в село Едрево е постъпил в 19:20 часа на 29 март на дежурния телефон в РЗИ - Стара Загора. Незабавно е изпратен екип. До сутринта на 30 март броят на хората със стомашно-чревни оплаквания е над 25, но е възможно броят им да нарасне. Хоспитализирани са петима души - едно дете на 1,5 г. и трима мъже и една жена в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович”. Състоянието им е добро. Всички пострадали са включени в програмата "Топъл обяд", финансирана с европейски средства, която се изпълнява в общините Николаево и Мъглиж. Храната се доставя от фирма за кетъринг, регистрирана в област Сливен. Проверката на инспекторите установи, че се касае за лошо съхранение на храната от страна на самите ползватели, без хладилни условия. Взети са проби от хората с оплаквания и резултатите от микробиологичните изследвания ще станат ясни най-рано в събота. Ще бъдат направени изследвания на хората, които раздават храната в пунктовете. РЗИ - Стара Загора уведоми РЗИ - Сливен и Областна дирекция по безопасност на храните - Сливен да се извърши проверка на фирмата за кетъринг. Уведомени са кметовете на населените места, както и общопрактикуващите лекари да проследят състоянието на хората, които са бенифициенти по програмата "Топъл обяд".

Предприемат се всички необходими противоепидемични мерки от страна на РЗИ - Стара Загора.

Последвайте канала на

Десислава Станева
5457 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.04.13 | 18:55

2
И какво се оказало, всички които са яли не били съхранявали правилно храната. Само не стана ясно те яли ли са или са съхранявали? Не мисля че тези хора взимат ядене за съхранение. Мирише на гнило цялата тази новина. Някой наш човек е пробутвал на хората месо за екарисажа.

2017.04.05 | 13:43

1
мамицата ви гейбери уроди

Добави коментар

Водещи новини