Посланикът на Великобритания у нас: Ще запазим политиката по отношение на българските студенти

  • 30 март 2017 07:46

  • 1332
  • 1
Посланикът на Великобритания у нас: Ще запазим политиката по отношение на българските студенти
©

Посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс успокои пред БТВ, че в условията на брекзит Обединеното кралство ще продължи да дава сигурност на чужденците, които живеят там.

„Един от приоритетите е да дадем сигурност на онези, които са вече в Обединеното кралство. Мнозина се притесняват за това, което ще се случи с тях. Затова искаме на много ранен етап да договорим положението на вече живеещите там”, каза н. пр. Ема Хопкинс.

"Със сигурност Великобритания ще въведе нови миграционни правила, различни от тези в ЕС. Ще определим в кои сектори на икономиката се нуждаем от работници и да привличаме там хора”, уточни посланикът.

Великобритания обаче ще запази политиката си по отношение на българските студенти, които учат в Обединеното кралство. „Винаги сме искали да имаме международни студенти. Затова искаме много скоро да можем да обявим какво ще бъде положението за академичната 2018/2019 г. – за да може студентите, които идват да учат, да имат сигурност за техния статут”, коментира още Хопкинс.

Сред най-големите предизвикателства, които стоят пред британското правителство, сега е запазването на целостта на Обединеното кралство.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1332 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бачо Киро

2017.03.31 | 00:03

1
Като я гледате госпожата вярвате ли й?

Добави коментар

Водещи новини