Оланд: Брекзитът ще бъде болезнен за британците

  • 30 март 2017 07:06

  • 3792
  • 1
Оланд: Брекзитът ще бъде болезнен за британците
© Getty Images/Guliver

Мисля, че Брекзитът ще бъде болезнен за британците, заяви френският президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12, цитиран от Франс прес, по повод официалното задействане от Лондон на процедурата по излизане на Великобритания от Европейския съюз.

"Смятам, че това ще е болезнено за британците", каза Оланд пред журналисти при посещението си в Индонезия и изрази мнение, че Брекзитът "ще задължи Европа да върви напред, несъмнено с различни скорости".

След напускането на Великобритания останалите 27-страни в ЕС ще трябва да бъдат истински единни, но онези които искат да напредват по-бързо, да имат тази възможност, каза френският президент, цитиран от ДПА.

Преговорите между ЕС и Великобритания за бъдещите им отношения може да се състоят само след като двегодишните преговори за Брекзита приключат, заяви френският външен министър.

След преговорите за раздялата, ще има други преговори за организирането на бъдещите отношения между 27-те в ЕС и Великобритания, каза пред репортери Жан-Марк Еро, цитиран от Ройтерс.

Значителният дълг на Великобритания към ЕС ще е един от най-трудните въпроси при преговорите по Брекзита, каза австрийският канцлер Кристиан Керн.

Предвид информацията, че британците все още дължат на ЕС близо 60 милиарда евро, това ще е тежка борба, отбеляза в изявление Керн.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3792 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гост

2017.04.01 | 20:12

1
Г-н Оланд - англичаните са всичко друго но не и глупаци!Но всеки си е с проблемите.

Добави коментар

Водещи новини