Въвеждат знак "Произведено в България от хора с увреждания" (снимка)

  • 30 март 2017 06:57

  • 3018
  • 0
Въвеждат знак "Произведено в България от хора с увреждания" (снимка)
© Булфото (архив)

Въвежда се знак „Произведено в България от хора с увреждания“. Това обяви изпълнителният директор на Агенцията за хората с увреждания Минчо Коралски, предаде Дарик.

Целта е потребителите да знаят, че с купуването на стоки, обозначени с него, подпомагат реализацията на хората в неравностойно положение.

Знакът „Произведено в България от хора с увреждания“ ще бъде представен по време на изложение в Пловдив, на което ще могат да се видят продуктите на повече от 100 социални предприятия. То ще се проведе от днес до 2 април в палата №6 на Пловдивския панаир.

Знакът е учреден от Агенцията за хората с увреждания, като идеята е да бъде поставян върху изделията, произвеждани от тях, както и до логото на фирми, които предоставят услуги за хората в неравностойно положение, обясни Минчо Коралски. "Ще дадем шанс на фирмите, които работят да развият своята дейност, а от друга страна те ще върнат жеста към обществото с по-високо качество на продукцията и услугите, които предоставят.

Агенцията за хората с увреждания ще бъде гарант, че всяка фирма, която ползва този знак е регистрирана при нас", посочи той.

Повечето от тях произвеждат дрехи, обувки и храни, но има и такива, които се занимават с реклама, уеб дизайн и приложни изкуства. Над 280 хиляди са хората с увреждания у нас, които са в активна възраст, като в това число не се включват тези с под 50% намалена работоспособност. От тях работят едва 10 на сто, алармираха от неправителствените организации на хората в неравностойно положение. Освен това много от тях предпочитат да скрият информацията за заболяването си, заради опасения, че няма да бъдат наети на работа.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3018 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини