Слънчевото време до утре следобед - после облаци и дъжд

  • 29 март 2017 19:41

  • 16704
  • 0
Слънчевото време до утре следобед - после облаци и дъжд
©

През нощта ще бъде ясно със слаб северозападен вятър. Сутринта ще е слънчево, а около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. До полунощ на места ще превалява, съобщи "Фокус".

В Западна България ще духа слаб вятър от северозапад, а в Източна - от североизток. Минималните температури ще са между 4° и 9°, а максималните - между 19° и 24°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд на места ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 15-19°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали дъжд, над 2200 метра - сняг. Ще духа умерен вятър от северната четвърт, който вечерта ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 - около 5°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за март и ще остане без съществена промяна.

В петък ще бъде по-хладно, вятърът ще бъде от североизток, по-късно - от изток, след временно усилване до вечерта ще стихне. Над по-голямата част от страната облачността ще се разкъсва и намалява, но по-значителна ще се задържи над югозападните райони и там на отделни места ще превали краткотраен дъжд, възможно е да прегърми.

В събота ще бъде предимно слънчево, сутринта - доста хладно. В котловините на Югозападна България сутрешните температури ще са около и под нулата, ще има условия за слана. През деня ще започне затопляне. В неделя ще се задържи предимно слънчево, температурите ще се повишат още. Вятърът ще е от изток, предимно слаб.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
16704 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини