Снимка от София видяна от милиони

  • 29 март 2017 18:06

  • 3677
  • 1
Снимка от София видяна от милиони
© Любен Кулелиев

Снимка от ателието по рисуване със светлина пред Народния театър в София, организирано от Център АЛОС по покана на WWF България, се появи на заглавните страници на глобалния сайт на WWF и на сайта „Часът на Земята” (Earth Hour).

Фотографията на Любен Кулелиев беше предпочетена пред хиляди изображения от 187 държави, направени по време на събитията организирани за „Часът на Земята” на 25 март 2017 г.

Ателието по рисуване със светлина, ръководено от Боян Бахрин, привлече както зрители, така и желаещи да участват в него.

Милиони хора по целия свят изгасиха символично осветлението за един час в 20:30 ч. на 25 март. Десетото издание на най-масовата природозащитна инициатива на WWF в света беше подкрепено от 101 общини в България. В рекорден брой държави – 187, над 3100 известни сгради и паметници на културата бяха притъмнени символично, а милиони хора, компании и институции се обединиха за справяне с климатичните промени.

В България бяха угасени светлините на знакови сгради като крепостите на Царевец и Трапезица в Търново, крепостта „Хисаря“ в Ловеч, сградите на Парламента, Президентството и Народното събрание, храм-паметникът „Александър Невски“ и Народния театър „Иван Вазов“ в София и много други.

Последвайте канала на

Novini.bg
3677 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ggg

2017.03.30 | 11:51

1
Зелена х*йня. Зелените мутри не се спират да лапат от европаричките, без да вършат нищо.

Добави коментар

Водещи новини