Синът на Шумахер говори за първи път публично за баща си

  • 29 март 2017 16:32

  • 30388
  • 2
Синът на Шумахер говори за първи път публично за баща си
© Getty Images

Мик Шумахер - синът на седемкратния шампион във Формула 1, заговори за първи път за своя баща публично след инцидента във френските Алпи преди 3 години. Сведения за състоянието на Михаел Шумахер продължават да не бъдат давани, но младежът призна, че неговият баща е най-големият идол, който има.

Шумахер-младши навърши пълнолетие миналата седмица, а тази участва в тестове със своя нов болид от Формула 3 на пистата "Ред Бул Ринг".

"Моят идол е баща ми", заяви тийнейджърът в интервю за германската телевизия RTL. "Просто защото е най-добрият. Той е моят модел в живота".

Мик допълни, че неговата главна цел е да достигне успехите на баща си. Той вече работи като посланик на марката Mercedes, но заяви, че е отворен към оферта от младежката програма на Ферари, които по-рано бяха категорични, че биха го приветствали в екипа си.

"Моята цел е да стана световен шампион във Формула 1. Вървя по своя път за момента. Ще видим какво ще донесе бъдещето ни", допълни Мик.

Последвайте канала на

Антония Симова
30388 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.10.06 | 18:01

2
еййй, много голям беше Шуми - явление и джентълмен отвсякъде!!!

2017.10.06 | 18:00

1
беше явление като бързина + прецизност на всеки един метър от пистата... джентълмен може да е бил към жена си... във Ф1 беше царя на мръсните номерца

Добави коментар

Водещи новини