Лакомствата, които причиняват рак

  • 29 март 2017 15:04

  • 57979
  • 4
Лакомствата, които причиняват рак
©

Производителите на всички фабрични лакомства харчат много пари за реклама по телевизията, във вестниците и в интернет. Те правят играчки и дрехи с тяхното лого. Плащат за появата му във филми и видео игри.

Производителите на продукти за деца плащат за реклама 10 милиарда долара годишно. 10 милиарда годишно, похарчени за това да се гарантира, че вашите деца ще заобичат екстра сладките фигурки във формата на сладки мечета или “здравословните” напитки, в които захарта е повече от тази в кока колата.

Маркетингът, насочен към децата, работи изключително добре: съзнанието им все още е беззащитно. Но ние призоваваме родителите да бъдат бдителни и да не угаждат на детето си всеки път, само заради това да се успокои и да спре да мрънка. Защото, както казват експертите, именно тези вкусотии могат да бъдат причина за хиперактивност при децата, промяна в настроението, алергии и дори рак, пише zdrave.to.

Само в Съединените щати производителите на храни харчат около 25 милиона долара годишно за закупуване на синтетични бои, нарушаващи хормоналния баланс.

Списъкът с продуктите, съдържащи тези оцветители, е почти безкраен, но тук ще споменем някои от тях, които са най-опасни.

Десерти в пъстри опаковки

Тези сладки изкусителни парченца са много популярни и всеки си мисли, че щом са предназначени за деца, значи са сравнително безопасни. Но, всяко такова парче е пълно със захар, царевичен сироп, фруктоза, декстроза и дори TBHQ - химикал, получен от нафта и причиняващ клетъчна дисфункция в много органи при децата.

В лабораторни условия е доказано е, че ако принудим лабораторните мишки да ядат само такива десерти, много бързо ще установим, че те са загубили зрението си, имат увеличен черен дроб, започнали са да страдат от припадъци. А накрая ще умрат от парализа. Захарта е основният виновник за проблемите с черния дроб и развитието на диабет при деца.

Между другото, ако не сте чували, честотата на диабет сред децата е по-висока днес, от когато и да е било преди и продължава да расте бързо.

Плодови джилибони

“Плодовият” вкус на тези закуски дава еритрозинът - продукт, добит от нефт. Преди е било дори забранено да се употребява в козметиката: доказано води до тумори на щитовидната жлеза. Ако е опасен за кожата, защо си мислите, че е безвреден за стомаха?

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
57979 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Само не знам защо има фъстъци на снимката?

2017.04.07 | 15:32

2
Само не знам защо има фъстъци на снимката?
ОН

2017.04.07 | 15:32

4
защото фъстъците се пият с уиски и така рака отива на кино.наздраве
crazynce

2017.04.07 | 15:32

3
Престанете да всявате психоза...гадни медии...Добре си беше преди 20 години - канал 1 и канал 2, сигурно и тогава е имало болести, но никой не тръбеше и не вменяваше на хората, че ще умрат от еди-какво си!!!

2017.04.05 | 08:25

1
То има ли нещо дето да не причинява рак? Май всички хора ще се превърнем в раци скоро.

Добави коментар

Водещи новини