Великобритания връчи писмото, с което задейства Брекзит (снимка)

  • 29 март 2017 14:49

  • 5686
  • 2
Великобритания връчи писмото, с което задейства Брекзит (снимка)
© Twitter

Постоянният представител на Великобритания в ЕС Тим Бароу връчи днес на председателя на Европейския съвет Доналд Туск писмото, подписано от премиера Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в, с което Лондон задейства чл. 50 от Лисабонския договор, съобщи БТА.

Туск написа в Туитър: "След девет месеца Великобритания задейства Брекзит". Той помести и снимка от събитието, от което не се предвижда разпространяване на видеозапис и на което не присъстваха журналисти. В същата социална мрежа председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето съобщи, че снощи е разговарял по телефона с Мей. Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни заяви, че днешният ден не е добър и че днес се отгръща нова глава в историята на ЕС. Готови сме, ще продължим напред с надеждата с Великобритания да останем близки партньори, добавя Таяни.

Днешната процедура е началото на процеса за излизане на Великобритания от ЕС. Точно след месец Европейският съвет ще заседава извънредно, за да обсъди въпроса. След това Европейската комисия трябва да представи предложение за начало на преговорите. Предложението трябва да бъде утвърдено от Съвета на ЕС, с което да започнат преговори в следващите две години. Преговорите може да завършат без резултат, а до изтичането на срока теоретично Лондон може да се откаже от искането си да напусне на ЕС, както поиска мнозинството британски избиратели на референдума миналата година.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5686 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
321

2017.03.30 | 04:12

1
до две години има избори и ще спечели партията която не желае брекзита

2017.03.30 | 04:14

2
То да не ти е България,хаха?

Добави коментар

Водещи новини