Атентат в Украйна

  • 29 март 2017 14:41

  • 3921
  • 2
Атентат в Украйна
©

Неизвестни лица стреляха с гранатомет по консулството на Полша в западния украински град Луцк, съобщиха световните медии, позовавайки се на украинските власти.

„Експлозия избухна тази нощ на четвъртия етаж от сградата на генералното консулство на Полша в Луцк. По първоначални данни причината е изстрел от противотанков гранатомет“, съобщи в комюнике Службата за сигурност на Украйна (ССУ).

Повредена е част от покрива на сградата, има счупени прозорци.

Полицията потвърди, че по консулството е бил произведен изстрел от отсрещна сграда. Няма жертви, посочи ССУ и обвини Русия, че стои зад тази „провокация“. „Само една от страните печели от провокациите срещу Полша, каквито виждаме от време навреме в Украйна – това е Русия“, се казва в съобщението.

Президентът Петро Порошенко „осъди остро стрелбата и разпореди на силите на реда спешно да вземат всички мерки, за да разследват случая и да открият виновниците“, заяви във „Фейсбук“ говорителят на президентската канцелария Святослав Цеголко.

Външният министър на Украйна Павло Климкин изрази възмущение от нападението и обеща виновниците да бъдат наказани. Според полски медии външното министерство във Варшава е извикало за разговор украинския посланик в Полша. Варшава заяви, че ще изпрати протестна нота до Киев.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3921 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.05.09 | 11:53

2
Евтини манипулации на запада и на урките.
Корабчето в окото ми

2017.05.09 | 11:53

1
Колкото Русия свали Малайзийския самолет. Американците пожертваха 4000 от своите души на 11 септември за да инсценират повод за Ирак. Човешкият живот не е нощо за тях.

Добави коментар

Водещи новини