Спектакълът "Г-н Ганьо Балкански" "взриви" Банско

  • 29 март 2017 13:43

  • 843
  • 0
Спектакълът "Г-н Ганьо Балкански" "взриви" Банско
© община Банско

Спектакълът "Г-н Ганьо Балкански" "взриви" Банско, съобщи пресцентърът на общината.

Изключителната игра на актьорите от Общинския драматичен театър "Невена Коканова" в Дупница и колегите им от Държавния сатиричен театър "Алеко Константинов" пренесе публиката в света на Алековия герой - Бай Ганьо, незабравимият от всички колоритен българин, се посочва в съобщението. Ивайло Калоянчев, в ролята на Бай Ганьо, за сетен път е вдъхнал живот на превърналата се в метафора на безпринципността и порочността личност.

В компанията на Светослав Пеев, Веселин Цанев, Иван Иванов, Ивайло Захариев, Георги Бояджиев, Василка Сумева, Снежана Малковска и Виктория Янева е била пресъздадена остротата на хумора и социалната значимост на Алековата творба. Спектакълът по адаптация на Георги Данаилов и под режисурата на Никола Петков е бил изпратен с бурни аплодисменти. Актьорите от своя страна са благодарили на публиката за невероятната вечер с обещанието да се завърнат отново на сцената в града под Пирин.

Сатиричната постановка на един от най-осмиваните образи в българската литература - Бай Ганьо, е своеобразно въведение за предстоящата вечер на банския хумор, която ще се състои в Банско на 31 март /петък/ от 18.00 часа в читалище "Никола Вапцаров", информират още от общината.

Самодейците от планинския град ще отбележат подобаващо Деня на хумора и шегата - 1 април,- за да докажат максимата, че който се смее, дълго младее.

Последвайте канала на

Нора Виткова
843 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини