НПО: Решението за отмяна на пръстовата автентификация е в интерес на гражданите

  • 29 март 2017 10:38

  • 6034
  • 3
НПО: Решението за отмяна на пръстовата автентификация е в интерес на гражданите
©

Решението за отмяна на пръстовата идентификация е в интерес на гражданите. Това каза за„Фокус“ - Бургас Живко Томов, председател на Сдружение „Интеграция“, част от Националната пациентска организация в Бургас. Думите му са по повод решението на Върховния административен съд, който обяви отмяна на пръстовата идентификация в болничната помощ.

„Това решение е в интерес на гражданите, първо защото много често поставянето и разпознаването на пръстовия отпечатък е невъзможно поради много причини. Понякога човек е в такова състояние, че не му е до оставяне на пръстов отпечатък. На второ място има хора с увреждания на ръцете и пръстите; трето – не всички устройства работят достатъчно стабилно; четвърто – полагането на пръстов отпечатък е загуба на време и след себе си не води до нищо“, каза Томов.

Според него в обществото битува мнение, че идеята и мотивацията да бъде въведен пръстовия отпечатък е заради реализиране на печалба от определена фирма. „От гледна точка на пациентите има много по-рационални решения, като например електронни карти“, посочи Живко Томов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6034 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.05.07 | 17:06

3
Глупости ! В интерес на докторската мафия е !

2017.05.07 | 17:06

2
ура! чипирането на хората като животни от западните гадове най-накрая бе премахнато!
чип

2017.05.07 | 17:06

1
Това беше едно ефикасно средство за контрол. Самият факт, че падна без преди това да е въведена електронната здравна карта, показва само едно, а именно, че обществените средства в това число моите пари и твоите, ако си плащаш здравните осигуровки, ще отидат за поредната скъп

Добави коментар

Водещи новини