Вземат децата от 19 приемни семейства на месец

  • 29 март 2017 08:50

  • 6166
  • 0
Вземат децата от 19 приемни семейства на месец
©

Средно по 19 приемни семейства на месец остават без настанените в дома им деца заради лоши грижи, тормоз или насилие. През миналата година 235 временни родители са били заличени от регистъра за приемна грижа, показват данни на Агенцията за социално подпомагане (АСП).

Така на семействата се забранява да отглеждат нуждаещите се деца в дома си, а вече настанените у тях деца се прехвърлят при други приемни родители.

.През миналата година заради психически и физически тормоз над приемно дете отдел "Закрила на детето" в Плевен е заличило от регистъра 55-годишна жена, посочва "Монитор".

Временната майка отглеждала второ дете от дома за сираци, с което обаче не се справяла. "Използвала е обидни квалификации спрямо детето, подценявала е възможностите му и го сравнявала с предходното дете. Признава, че шамаросвала детето, когато не можело да реши някоя задача", се казва в доклада на социалните. Проверката им показала и че 11-годишното момиче се отглежда в неподходящи условия.

"Детето е нощувало в една стая с непълнолетните внуци на приемния родител, с което е поставено в риск", твърдят още от отдел "Закрила на детето".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6166 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини