Обвиниха съпругата на Фийон за злоупотреба с държавни пари

  • 29 март 2017 07:05

  • 1847
  • 1
Обвиниха съпругата на Фийон за злоупотреба с държавни пари
© Getty Images

Пенелоп Фийон, съпругата на кандидата на десницата за френски президент Франсоа Фийон, бе подведена снощи под съдебна отговорност заради възможни фиктивни назначения в Националното събрание, съобщи съдебен източник, цитиран от Франс прес.

На Фийон бяха повдигнати обвинения в "съучастничество укривателство и злоупотреба с публични средства", наред с други закононарушения.

Това е третото повдигане на обвинения в това разследване, след тези на Франсоа Фийон и неговия бивш заместник в парламента Марк Жуло, припомня БТА.

Скандалът около кандидата на десноцентристката партия "Републиканците" Франсоа Фийон и съпругата му Пенелоп се разрази в края на януари след разобличителна публикация в седмичника "Канар аншене". Според изданието Пенелоп Фийон в продължение на години се е водела парламентарен помощник на мъжа си и е получавала съответното заплащане, обаче "не е извършила никаква конкретна работа". Според вестника тя е получила общо около 900 000 евро. По информация на изданието по време на работата си като сенатор Франсоа Фийон от 2005 до 2007 г. е наел собствените си деца за свои сътрудници. Те са получили общо 84 000 евро за този период, твърди "Канар аншене".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1847 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
данъкоплатец

2017.03.29 | 13:50

1
А Костовица - КОГА ?

Добави коментар

Водещи новини