Новият кабинет готов за Гергьовден

  • 29 март 2017 06:26

  • 33325
  • 8
Новият кабинет готов за Гергьовден
© Иван Йочев

За Гергьовден да бъде предложено ново редовно правителство от лидера на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Това предвиждат плановете на победителите от извънредните парламентарни избори, пише "24 часа".

Новоизбраното Народно събрание ще бъде свикано на 19 април, което е първата сряда след Великден - такива били намеренията както на парламентарните политически сили, така и на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Той вече обяви, че е готов максимално бързо да задейства процедурата по свикване на парламента и излъчване на ново редовно правителство.

Лидерът на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г също не възнамерявал да се бави в съставянето на третия си кабинет. Във вторник и сряда той е в Малта за среща на ЕНП. Там би трябвало да получи съгласието на европейската десница, че може да се коалира с “Обединени патриоти”, в чийто състав е и “Атака”.

Борисов се прибира в София в четвъртък вечерта. Още за следващия ден са насрочени и първите му срещи за преговори по бъдещото правителство “Борисов 3”.

Първо лидерът на ГЕРБ ще разговаря със съпартийците си, а след това щели да започнат и совалки с потенциални партньори. Очаква се обаче всичко да е неофициално до началото на следващата седмица. Междувременно Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за гарантира, че Борисов ще получи спокойствие да реди кабинет и да го внесе в НС.

Лидерите на ГЕРБ и БСП да преглътнат егото си и да съставят широко коалиционно правителство със или без патриотите, призова ги пък съпредседателят “Обединени патриоти” Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16. Ден по-рано той постави ултиматум на Борисов да се намалят драстично секциите в Турция, за да преговарят за кабинет.

“Най-сетне да се спре с това лично противоборство, с тази приличаща на сблъсък на футболни агитки надпревара между двете партии”, апелира Симеонов пред Фокус. И тогава нямало значение дали ще бъде коалиция, или програмен кабинет. Съпредседателят на патриотите предлага на Борисов и Нинова спешни срещи “за формирането на такова правителство, което ще бъде подкрепено с огромно мнозинство от над 200 човека”.

Още не е ясно кой ще удари първия парламентарен звънец, след като досегашната шефка на НС Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 бе изхвърлена чрез преференции.

Доста партийци сочат зам.-шефа на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа за естествен избор, но той е ангажиран с много обиколки в страната и чужбина. Вариант бил и Димитър Главчев, седнал в председателския стол по време на президентската кампания на Цачева.

Най-актуалната версия е постът да се предложи на лидера на ВМРО Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, който бе зам.-шеф на НС предния мандат и е приет добре и от ГЕРБ, и от БСП.

Така би се скрепила подкрепата от патриотите за кабинета, а и ще отпадне дилемата кой да оглави Министерството на отбраната - отдавна спряганият Каракачанов или бившият шеф на Генщаба ген. Константин Попов, който хвърли оставка след избора на Радев за президент и вече е депутат от ГЕРБ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
33325 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2017.03.30 | 17:17

8
ЕС, САЩ, ГЕРБ!

2017.03.29 | 20:38

2
РЕ : всичко е една торба с лайна!
дядо Добри

2017.03.30 | 17:17

7
Не знам дали ще трошат ангнешки главички,но аз се надявам най-сетне да строшат главата на един Драгалевски Коч.

2017.03.30 | 17:17

6
Бойко веднага да го затворят в лудницата

2017.03.29 | 20:38

3
И след това нови избори не може да си корумпиран и да изкараш дълго.

2017.03.30 | 12:41

5
За Червената Сланинеста Свиня ли говориш ?

2017.03.29 | 20:38

1
Вижте какво правят румънците! Поредният политик е зад решетките заради корупция! Докога ще назначаваме и преназначаваме български престъпници да ни ръководят! Може ли някой да ми каже,колко български политици са вкарани зад решетките?............няма такъв! Всичко е една торба

2017.03.29 | 22:00

4
ТЕ И ЧАУШЕСКО ЗАСТРЕЛЯХА ЗАЕДНО С ВСИЧКИ КОМУНИСТИ

Добави коментар

Водещи новини