Макрон обеща правителство с нови лица

  • 28 март 2017 21:37

  • 1532
  • 0
Макрон обеща правителство с нови лица
© gettyimages (архив)

Центристът Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на, който е един от основните фаворити на президентските избори във Франция, обеща да управлява с нови лица, ако бъде избран, предаде БТА, позовавайки се на ДПА.

Половината от министрите ще са жени, обеща бившият министър на екологията в правителството на социалиста Франсоа Оланд, създал миналата година политическото движение "Напред!" ("En Marche!"). Той добави, че ще избере премиер въз основа на опита и компетентността, а голяма част от министрите му ще дойдат от гражданското общество. "Няма да набирам членовете на правителството си от лидерите на политически партии", обеща Макрон. Той изрази увереност, че "Напред!" ще спечели парламентарните избори, насрочени през юни, месец след решаващия втори кръг на президентските избори.

На практика ако друга партия спечели мнозинство в Националното събрание, Макрон ще трябва да приеме нейната номинация за премиер, което ще ограничи сериозно възможността му да приложи своя манифест, отбелязва ДПА. "Ние сме единствената формация, която печели повече поддръжници всеки ден", заяви кандидатът за президент, добавяйки, че движението му ще номинира кандидати за всяко от 577-те места във френския парламент.

Проучванията на общественото мнение показват, че на първия кръг на изборите на 23 април Макрон ще бъде на първо място. Подкрепата за него е практически равна на тази за крайнодясната кандидатка Марин льо Пен. Според проучванията обаче той ще спечели лесно втория кръг срещу нея през месец май.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1532 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини