Великобритания е готова да въведе пряко управление в Северна Ирландия

  • 28 март 2017 17:51

  • 2623
  • 0
Великобритания е готова да въведе пряко управление в Северна Ирландия
©

Правителството на Великобритания ще обмисли всички варианти за Северна Ирландия, включително въвеждане на пряко управление, ако не бъде съставено регионално правителство през следващите три седмици, заяви днес британският министър за Северна Ирландия Джеймс Броукъншайър, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

"При липса на правителство с делегирани правомощия, Великобритания в крайна сметка трябва да осигури политическа стабилност и добро управление. Ние не искаме да има връщане към пряко управление. Но ако преговорите не успеят да постигнат целта си, правителството ще трябва да обмисли всички възможности", каза Броукъншайър.

Преговорите за съставяне на коалиционно правителство на Северна Ирландия се провалиха заради решението на републиканската партия "Шин фейн" да не издигне кандидат за заместник-първи министър на района.

На 2 март в Северна Ирландия имаше предсрочни парламентарни избори, на които "Шин фейн" успя да увеличи своето представителство до 27 депутати, но не й достигна едно място, за да се изравни с главния си съперник - Демократичната юнионистка партия, която разчита на подкрепата на протестантското мнозинство.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2623 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини