12 години зад решетките за педофил, блудствал с две деца

  • 28 март 2017 16:56

  • 25103
  • 0
12 години зад решетките за педофил, блудствал с две деца
© gettyimages (архив)

Педофил отива в затвора за 12 г. заради гнусно блудство с две момиченца на 4 и 6 г.

Бургаският апелативен съд потвърди ефективно наказание на 29-годишния Петър Петров от Шивачево. Той е признат за виновен в това, че през май и август 2015 г. е блудствал с две ненавършили 14 г. момичета в село Сборище, община Твърдица. Педофилът се гаврел с доведената си дъщеря на 4 г. и нейната братовчедка на 6 г. Блудствата са извършвани  в къща и в горичка в землището на селото. В хода на раследването е установено, че 6-годишното момиченце е било заразено със сифилис, съобщи 24 часа.

Петър Петров ще трябва да изтърпи ефективната си присъда при първоначален строг режим в затворническо общежитие от закрит тип. Петър Петров е осъден да плати и по 50 000 лв. на законните представители на пострадалите момичета за причинените неимуществени вреди. Делото пред първоинстанционния съд е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие. По закон при този ред определеното наказание се редуцира с 1/3.

Петров е многократно осъждан за извършени престъпления против собствеността, като е изтърпявал и ефективно наказание лишаване от свобода. В решението си въззивният състав посочва, че не намира основания за намаляване на наказанието, че по вид и размер то е правилно определено от първата инстанция, при отчитане на всички налични отегчаващи и смекчаващи отговорността обстоятелства и точно спазване на правилата по Наказателния кодекс.

„С така определеното наказание в най-пълна степен ще се съдейства за поправяне и превъзпитание на подсъдимия, както и за постигане целите на генералната превенция“, пише още в постановения съдебен акт.

Решението може да бъде обжалвано или протестирано пред ВКС в 15-дневен срок.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
25103 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини