Пет невероятни испански града, които най-вероятно не познавате

  • 28 март 2017 14:16

  • 3211
  • 2
Пет невероятни испански града, които най-вероятно не познавате
© Getty Images

Испания е четвъртата по големина държава в Европа. Тя се намира на Иберийския полуостров и притежава една най-планинските територии на Стария континент.

Същевременно обаче страната може да се похвали със страхотна брегова ивица и множество острови.

Испания предлага същото разнообразие и в културно отношение. Заради географското си положение на нейната територия се сблъскват много външни влияния, при това още от праисторически времена.

Резултатът – наистина уникална държава с поразителна природа и завладяваща култура. Следващите пет града, които са едни от най-красивите в Испания, ще ви го докажат:

Жирона


Градът се намира в Североизточна Каталуния. Наричат я умален модел на Барселона – тя се намира само на 99 км от каталунската столица.

Със сигурност ще ви заинтригуваме, когато ви кажем, че градчето олицетворява напълно богатствата на Испания – на равно разстояние е от плажовете на Коста Брава и ски пистите на Пиринеите, а различните култури се преплитат неразривно в архитектурата, наследството и културата му.

Градчето е значително по-спокойно от Барселона, но все пак има какво да предложи на туристите.

Една от най-големите му забележителности са крепостните стени и кулите, в които личи древната история на района. Наричан Градът на хилядата нападения, Жирона е обсаждан безброй пъти.

Катедралата Санта Мария е построена на мястото на стара джамия. Подобно на Саграда Фамилия в Барселона, и този храм е строен векове. Основните му са положени през 1302 г., а е завършен 400 години по-късно.

Ако спрете на един от пешеходните мостове над река Оняр, която разделя Жирона на Нов и Стар град, ще имате възможност да се насладите на къщите, боядисани в различни цветове.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
3211 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.04.16 | 22:48

2
Хирона е , смешници!!!!
kkk

2017.04.16 | 22:48

1
Зависи дали се изговаря на каталунски, или на традиционен испански. Недей да ругаеш без да си наясно.

Добави коментар

Водещи новини