Започва кампания за ранно откриване на диабет и заболявания на щитовидната жлеза

  • 28 март 2017 14:11

  • 11684
  • 0
Започва кампания за ранно откриване на диабет и заболявания на щитовидната жлеза
© Gettyimages

Започва кампания за ранно откриване на диабет и заболявания на щитовидната жлеза. Това съобщиха от Александровска болница.

В рамките на кампанията ще се извършват безплатни ехографски прегледи на щитовидна жлеза и безплатно измерване на гликиран хемоглобин. Необходимо е предварително записване на тел.: 0879 878 051, между 8.00 и 12.00 ч. Препоръчително е за захарен диабет да се консултират хора, които не са правили измерване на гликиран хемоглобин досега и имат някой от следните рискови фактори: наднормено тегло или затлъстяване, близък роднина с диабет (родител, брат, сестра), повишено кръвно налягане или друго сърдечносъдово заболяване, възраст над 45 години.

За заболявания на щитовидната жлеза е желателно да се консултират хора, които не са правили ехографски преглед на щитовидната жлеза досега и имат някои от следните оплаквания: промяна в теглото без видима причина; умора, слабост, понижена работоспособност; чувство за потиснатост или депресия; нарушения на съня; напрегнатост, тревожност и безпокойство; ускорен или забавен пулс.

Прегледите и изследванията ще бъдат в периода април - май, в Центъра за превенция на захарния диабет и неговите усложнения към Клиниката по ендокринология и болести на обмяната към Александровска болница.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
11684 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини