"АБВ-Движение 21" определиха изборния си резултат като разочароващ

  • 28 март 2017 14:02

  • 1560
  • 2
"АБВ-Движение 21" определиха изборния си резултат като разочароващ
©

Резултатът на коалиция "АБВ-Движение 21" е разочароващ и далеч под потенциала на двете формации. Това коментира на пресконференция председателят на АБВ Константин Проданов.

Той благодари на тези 55 хиляди души, които са гласували по съвест и са видели в коалицията надеждата за нещо автентично вляво-център. Те ни дават основание да мислим, че трябва да продължим напред, заяви председателят на АБВ.

Проданов каза, че от доста места получават информация за изборни машинации. Удариха ни в броенето, коментира Проданов. По думите му не им е стигнало и времето да се покажат пред хората. Очаква се в събота Националният съвет на АБВ да анализира резултатите от вота.

Заместник-председателят на "Движение 21" Даниел Георгиев определи изборния резултат като неочаквано слаб. Според него стремежът да се сформира коалиция като алтернатива на статуквото и на двуполюсния модел, която предлага прагматични идеи, не е получил достатъчно подкрепа от избирателите. Георгиев обясни, че председателят на "Движение 21" Татяна Дончева не присъства на днешната пресконференция, защото е извън страната.

Константин Проданов коментира, че изборите са възпроизвели същия уродлив модел. Той очаква кабинетът "Борисов 3" да има къс хоризонт и скоро отново да стои въпросът за предсрочни избори. Според заместник-председателя на АБВ Мариана Тодорова законодателните промените за въвеждане на мажоритарния вот могат да взривят възможността за съставяне на правителството, а след това и самото правителство.

От АБВ и "Движение 21" заявиха, че остават отворени за взаимодействие, въпреки че коалиционното споразумение е било само за произведените парламентарни избори. Двете формации посочиха, че не са били вторачени в държавната субсидия и дори са предвиждали в платформата си трикратното й намаляване.
Председателят на АБВ съобщи, че днес ще внесат сигнал до главния прокурор и до ДАНС да се сезират и да разгледат казуса за противоконституционност на партията ДОСТ, заради, по думите му, "грубото вмешателство на Турция чрез нея във вътрешните работи на България".

Последвайте канала на

Нора Виткова
1560 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гост

2017.03.29 | 02:46

2
Трябваше да определят резултата, като заслужен такъв.
миии

2017.03.28 | 19:58

1
ше има да чакаш къс хоризонт мушморок!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини