"Гугъл" пуска лично обозначаване на карта в реално време

  • 28 март 2017 07:43

  • 14576
  • 2
"Гугъл" пуска лично обозначаване на карта в реално време
©

Собственикът на компанията "Гугъл" започва от тази седмица да активира услуги за индивидуално обозначаване върху картите на Google Maps. Това означава, че потребител с GPS ще може да маркира къде се намира в реално време.

Всеки ще има възможност да решава с кого да споделя местоположението си и колко продължително да се обозначава върху картата.

В следващите седмици компанията ще предложи и услуги за откриване на свободни места за паркиране, както и за намиране къде точно е паркирана колата ви. Услугата ще се предлага на устройства както с операционната система "Андроид", така и с iOS на "Епъл".

"Гугъл" се опитва да привлече и задържи в системата си повече потребители, защото това е важно за стратегическото ѝ развитие, коментира "Ройтерс".

Индивидуалното обозначаване може да бъде полезно за хора на многолюдни места като площади, концерти, спортни събития.

Бен Грийнууд, продуктов мениджър в Google Maps, обяснява, че потребителите ще могат да споделят местоположението си чрез специално мобилно приложение или с изпращане на съобщение по електронната поща. Но понеже другата страна е свободна да предаде това на някой друг, той препоръчва услугата да се използва с хора, на които имате доверие.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
14576 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
баба Кута

2017.03.28 | 13:34

2
Може за пръв път да излезеш прав,ако Батман си назначи пак старите гю.вен.дии или пак си търси министри по спирки и по гари.Но не вярвам да повтаря едни и същи грешки.
на нож

2017.03.28 | 13:34

1
БАБА КУТА БОЙКО ДА ТИ ГО НАБУТА

Добави коментар

Водещи новини