4 години затвор за 33-годишен рецидивист

  • 27 март 2017 20:40

  • 1499
  • 0
4 години затвор за 33-годишен рецидивист
©

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Казанлък е осъден Асен С., на 33 г., за това че е измамил 77-годишна жена с доставяне на дърва за огрев. Представил се за изпратен от кмета на населеното и поискал пари за дървата, без да е доставил такива. Асен С. е осъждан многократно, като до момента има общо 22 присъди за извършени престъпления против собствеността.

Районен съд-Казанлък му е наложил наказание от четири години лишаване от свобода при първоначален "строг" режим.

На 13 август 2016 г., в с.Бузовград, общ.Казанлък, Асен С. влязъл в двора на къща, в която живеела пострадалата 77-годишна жена. Намерил я в една от стаите и обяснил, че са й докарали и разтоварили дърва за огрев. Пенсионерката казала на Асен С., че не била поръчала дърва. Той я заблудил, че ги изпраща кметът на селото и че дължи 500 лв. за тях.

Свидетелката взела от спестяванията си 500 лева и ги предала на Асен С., който веднага напуснал къщата. Тъй като жената била трудно подвижна, не успяла да види, че в двора й не били доставени и разтоварени дърва. Няколко минути по-късно успяла да излезе от къщата и установила, че била измамена. Присъдата е влязла в законна сила и не подлежи на обжалване и протестиране.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1499 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини