Медия в Киев: Цяла Европа следи внимателно българския вот

  • 27 март 2017 09:02

  • 2737
  • 1
Медия в Киев: Цяла Европа следи внимателно българския вот
© Булфото (архив)

Проевропейската партия ГЕРБ печели парламентарните избори в България, пишат руски и украински вестници и електронни издания.

"Проруската партия претърпя поражение", заявява онлайн изданието "Апостроф". Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че социалистите признават своето поражение, посочва руският печат. При все че поздрави ГЕРБ по случай победата й, тя няма намерение да формира коалиция с победителите, пише "Икономиката днес".

А лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г "заяви, че смята да формира ново правителство, като вземе предвид всички грешки, допуснати по-рано", пише в. "Взгляд". Ръководителката на БСП отправи категоричен сигнал, че при неблагоприятен сценарий за ГЕРБ - ако партията не успее да събере коалиция и да формира правителство, социалистите са готови да поемат от нея "палмата на първенството" и да създадат кабинет. Лидерът на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г подчерта на свой ред, че както сочи изборът на народа, хората искат именно прозападна партия да оглави страната, предаде РИА Новости.

Цяла Европа следи внимателно българските парламентарни избори. Разположението на политическите сили в новото Народно събрание ще определи посоката на външната политика на България, се казва в статия от украинското издание "Факти и коментари".

Лидерът на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г обеща да ускори въвеждането на еврото в България, чрез което страната ще може да затвърди положението си в ЕС. Корнелия Нинова, обратното, бе обещала да води политика за сближаване с Русия, да блокира удължаването на санкциите срещу Москва, припомня изданието.

"Борисов има всички шансове за трети път да оглави българско правителство. Победата му е по-изгодна за Украйна, тъй като Русия не успяваше да установи с Борисов изгодни за себе си отношения", коментира украинският сайт "Реал-вин". Миналия септември руският политолог Юрий Квашин например заяви пред изданието "Икономиката днес", че икономическите и политическите отношения между Русия и България влязоха през последните години в задънена улица, след като партията ГЕРБ се върна на власт, се припомня в статията на изданието.
 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2737 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.03.29 | 22:04

1
Гад проклета! Като въведеш еврото,съвсем ще измреме! Да пукнете,душмани,изедници !

Добави коментар

Водещи новини