Политолог: Политическият ни елит е изгубил ориентир

  • 26 март 2017 22:49

  • 4499
  • 7
Политолог: Политическият ни елит е изгубил ориентир
©

Гражданите казаха своето мнение, сега на ход са политиците. Ние можем да подадем гласа си, но не можем да правим кабинети. Това каза пред БНР политологът Страхил Делийски, според когото резултатът от изборите "до голяма степен" се доближава до този от първия тур на президентските избори.

Разликата не е много голяма. В този смисъл аз не смятам, че толкова БСП са се провалили в тази кампания. Все пак едва ли са били толкова много хората, които са смятали, че социалистическата партия ще отвее на изборите ГЕРБ. Нямаше такива основания да се случи предвид състоянието на социалистическата партия само преди една година, две години. Приличният резултат на Социалистическата партия се дължи на това, че като че ли антисистемният вот беше институционализиран по някакъв начин в БСП и може би липсата на още по-голям резултат се дължи на това, че БСП се държаха прекалено системно, за да поемат целия антисистемен вот, заяви Делийски.

Политическият анализатор коментира, че обраният тон на Борисов след изборната победа е заради външнополитическия контекст, дебатите в ЕС и външната политика на САЩ. Със сигурност господин Борисов си дава сметка, че няма да му е лесно поради факта, че контекста, в който се намираме, е много несигурен. Изобщо цялата тази ситуация поставя Борисов, като част от българския политически елит, в един режим, в който като че ли от доста време нашите политици не бяха свикнали да работят - режим без външни подсказки, без наличието на тази специфична пътна карта, която даваше горе-долу яснота. Текат големи дебати и в Европа, и в глобален мащаб и нашият елит е изгубил ориентир. Това прави ситуацията около българските политически лидери още по-трудна и на това бих отдал този променен тон на господин Борисов. Знае, че няма да е лесно, каза още Страхил Делийски.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4499 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
гост

2017.03.27 | 11:21

7
Кой е този - лакей от антуража на Нинова. Да смениш 21 областни управители и един куп други шефове, като полдваш машата Герджиков, било прекалено системно държане ... !? Този не е в час.
защото е станал

2017.03.27 | 11:21

6
подлога на бизнеса
Веселин Василев

2017.03.27 | 11:20

5
Кой си ти - г-н политолог и за какво се бориш.
До Гост...

2017.03.27 | 11:20

4
Когато Гроб дойде уволниха почти всички кадърни хора и си набутаха любовниците и шпионите в почти всички държавни институций!Направихме пак грешка с Гроб и ще плащаме много години за това
Един

2017.03.27 | 11:19

3
Всички, които не са гласували, да отидат и да проверят списъците със подписите, да не би някой, да ги е расписал "по погрешка"!!! Всеки има това право!!! Мафията, победи отново!!!

2017.03.27 | 07:03

2
Този е педал.Лапа и гълта.
Кайени в Гетото

2017.03.27 | 06:22

1
Яки кинти ше падат Бацееее. Червените са ни аверчета то сичко е техно и ние не сме червени Бацееее. Аме сме си заедно по банкети Бацеее. Да живее България да го е6а.

Добави коментар

Водещи новини