Оланд призова за по-интензивни отношения между Европа и Азия

  • 26 март 2017 17:16

  • 751
  • 0
Оланд призова за по-интензивни отношения между Европа и Азия
© Getty Images

Френският президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12, който пристигна на посещение в Сингапур, призова още с идването си за по-интензивни отношения между Европа и Азия на фона на американския "изолационизъм", предаде Франс прес.

"Пледирам да направим по-интензивни нашите отношения, нашите търговски, политически и културни споразумения", заяви пред журналисти Оланд, чиято последна дипломатическа обиколка включва също Малайзия и Индонезия.

Това е още по-необходимо поради възраждането на протекционизма, изолационизма, поставянето под въпрос на всичко, свързано с международните институции, отбеляза държавният глава в прозрачен намек за Америка на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския.

Европа трябва да се обърне към Азия и да й каже, че можем да постигнем много заедно, че има много неща, които да защитаваме и развиваме заедно, добави той.

Франция и Азия споделят едно и съща концепция за независимост и сигурност, и Париж, в един нов стратегически контекст, ще бъде до азиатските си партньори, особено в областта на отбраната.

По-късно днес Оланд ще се срещне със сингапурския си колега Тони Тан Кенг Ям в президентския дворец Истана.

Утре посещението му в града-държава продължава с откриване на форум на стартъп-компании и реч пред участниците в престижната Сингапурска конференция.

Във вторник френският президент пристига в Малайзия, а в сряда ще е в Индонезия, където завършва обиколката му.

Последвайте канала на

БТА
751 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини