Мартин Шулц: Обвиненията срещу мен са политически мотивирани

  • 26 март 2017 17:07

  • 2470
  • 3
Мартин Шулц: Обвиненията срещу мен са политически мотивирани
© Getty Images/Guliver

Обвиненията, че бившият председател на Европейския парламент и сегашен кандидат за канцлер на Германия Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден е злоупотребявал с високия си пост в ЕС, са политически мотивирани. Това заяви самият той пред днешния брой на седмичника "Билд ам Зонтаг", цитиран от ДПА.

След като напусна Брюксел в началото на тази година, за да се върне в германската политика, срещу него се появиха обвинения, че той е използвал поста си, за да устройва по нереден начин хора на различни длъжности в своя офис. Според комисията по бюджетен контрол в Европарламента опитите на Шулц да назначава хора на работа не са съответствали на установените правила.

Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) заяви през февруари, че проучва дали тези обвинения са потенциално интересни за разследване.

Шулц обаче казва пред вестника, че комисията, която критикува неговото поведение, е пълна с евродепутати от други партии. Според него в тази комисия срещу него са се съюзили евроскептици, консерватори и зелени.Освен това той отбеляза, че административните органи на Европарламента не са констатирали нередности в неговите действия.

Неговите противници на свой ред твърдят, че администрацията се е произнесла в негова полза, защото била пълна с политически съюзници на Шулц.

Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден бе председател на Европейския парламент от 2012 г. до сдаването на поста през февруари т.г. След оттеглянето си от Брюксел той се върна в своята Социалдемократическа партия, бе избран за неин лидер и кандидат за канцлер в изборите за Бундестаг през септември, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2470 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.03.27 | 07:51

3
МДА, И СТАНИШЕВ ТАКА - НАЙ-ЧЕСТНИЯ, НИКОГА НИЩО НЕ Е КРАДНАЛ И ДОКЛАДА НА НАТО САМ СЕ Е ЗАГУБИЛ
мама меркел е комунистическо бабе

2017.03.27 | 07:51

2
всички методи са й позволени

2017.03.26 | 21:03

1
декомунизация и борба с организираната престъпност

Добави коментар

Водещи новини