12 любопитни факта за старта на Гран При на Катар

  • 26 март 2017 16:19

  • 1099
  • 0
12 любопитни факта за старта на Гран При на Катар
© MotoGP

Сезон 2017 в MotoGP започна по вода. Буквално. Въпреки липсата на квалификация и действия, които да ни приковат интереса в събота, състезанието за Гран При на Катар остава изключително интересно.

Изглежда, че има нов фаворит в лицето на Маверик Винялес с новия Yamaha M1, който може да подобри доста рекорди с възрастта си, освен ако някой от останалите пилоти на пистата не покажат значението на опита.

Ето и 12 интересни факта за старта на Гран При на Катар:

1. Последният път, когато стартовата подредба в Гран При на мотоциклетизма бе решена на базата на тренировъчните сесии, бе през 2010 година в Португалия, когато заради проливен дъжд бе отменена квалификацията във всичките класове. Победител тогава става Хорхе Лоренсо, който стартира от полпозишън.

2. Тази година Маверик Винялес стартира от полпозишън за първи път, откакто се присъедини към стартовата решетка на кралския клас, и се превърна в първия пилот с полпозишъни в кралския клас, Moto2 и Moto3. Той може да се превърне и във втория най-млад пилот след Майк Хайлууд, спечелил състезания в кралския клас с два различни конструктора – Yamaha и Suzuki.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Антония Симова
1099 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини