По-малко автобуси пристигат в Хасково, в сравнение с предишни дни

  • 26 март 2017 15:13

  • 1655
  • 0
По-малко автобуси пристигат в Хасково, в сравнение с предишни дни
© Булфото (архив)

В Хасково пристигат автобуси от Турция, но те са много по-малко от това, което беше през седмицата, съобщава БНР.

Вчера пред деня са преминали около 35 автобуса през граничния пункт "Капитан Андреево", снощи и тази сутрин - близо 50. Половината от тях са от редовни линии, които пътуват целогодишно.

Пристигналите тази сутрин на хасковската автогара са предимно от Измир. Хората заявиха, че ще посетят свои родини, но не отрекоха,че ще гласуват. Голяма чат от тях знаят за коя партия ще гласуват. Други казаха, че ще разберат от свои близки и познати за кого да пуснат бюлетината.

"Има сигнал от застъпници, които се опасяват, че в секциите има дълги списъци на заличени граждани, които са декларирали, че ще гласуват в чужбина. За разлика от други парламентарни избори, хората в него са много повече. Ако се явят да гласуват, те трябва да бъдат допуснати и така може да се получи двоен вот. Смятам, че има хора, които са подали заявления, да гласуват в друга държава", каза член на комисия в Хасково.

Той обаче посочи, че евентуалното двойно гласуване няма как да бъде засечено от секционните избирателни комисии. "Няма как да стане, ние няма как да разберем. Би трябвало проверяващите да го направят това нещо", заяви член на СИК.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1655 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини