Вижте как в Турция дават напътствия на избирателите да гласуват (видео)

  • 26 март 2017 13:26

  • 16882
  • 3
Вижте как в Турция дават напътствия на избирателите да гласуват (видео)
©

Изборният процес в една от секциите в Бурса бе спрян за около 10 минути заради нахлуване на избиратели в секцията. След намесата на полицията и освобождаване на входа на изборното помещение, изборният процес бе възстановен, информира Нова телевизия.

По-рано сутринта в същата секция полицаят, опитал се да въведе ред, бил съборен на земята от хората, опитали се да влязат вътре.

Около 50 души, чакащи пред училището да гласуват, бяха натоварени в автобус и извозени към друго място за гласуване, където беше съобщено, че чакащите са по-малко.

Камера на Нова телевизия успя да заснеме начините, по които се дават напътствия на хората как да си напишат имената на български език. Един от застъпниците в Бурса - кмет на една от общините в Бурса, откачил образеца на бюлетината, залепен пред избирателната секция и го изнесе навън с обяснението, че искал да покаже на хората каква грешка не бива да допускат. По думите му често хората пишели номера на партията, която подкрепят в местата, които са оставени за печат и така допускат грешки. Изнасянето на образец на бюлетината и документи, които са към документите за гласуване, е изрично забранено.

Последвайте канала на

Десислава Станева
16882 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
pikaq na liceto ti

2017.05.26 | 17:24

3
erdogane mustakat manaf tova li vi e demokraciata
123

2017.05.26 | 17:23

2
Щом не знаят български и не са грамотни значи и не трябва да гласуват

2017.03.27 | 20:27

1
mnogo interesno TOI OT KADE ZNAE KAKVO PI6AT HORATA:::::: NALI E TAINA ;;;;;;; Za kogo li e......

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини