Българи в Германия чакаха пред изборните секции още преди да отворят

  • 26 март 2017 09:34

  • 10504
  • 2
Българи в Германия чакаха пред изборните секции още преди да отворят
©

Българи в Германия ще гласуват в 13 секции. Там живеят над 200 хиляди наши сънародници. Засега гласуването върви спокойно, но още преди да отвори изборната секция, първите желаещи да гласуват бяха тук. Някои от тях обясниха, че са дошли рано заради последното гласуване, когато се е наложило да чакат 4 часа и половина.

Денят се очертава дълъг за българите, които живеят далеч от осемте града, в които има изборни секции. Една от тях е в почетното ни консулство в Щутгарт, съобщава БТВ.

В района на федералната провинция тук живеят около 30 000 българи и за по-голямата част от тях това ще бъде най-близката изборна секция. Помещението, в което се гласува, е само едно и комисията е само една, така че е вероятно голямото пътуване да се съчетае и с голямо чакане.

Сънародниците ни споделят, че са дошли толкова рано, за да не чакат, както това е станало на президентските избори. Те разкриха, че ги е забавило и попълването на декларациите. Българите уточниха, че хората, които са попълнили книжа извън секцията са били карани да попълнят нови, но вътре.

Засега изборният процес протича нормално.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
10504 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
FM

2017.03.26 | 14:01

1
Да е на хаирлия, новото начало.

2017.03.26 | 14:01

2
Ново начало?. "нов бардак със стари ку.ви"

Добави коментар

Водещи новини