Американските военни разследват твърденията за цивилни жертви в Мосул

  • 25 март 2017 19:59

  • 1465
  • 4
Американските военни разследват твърденията за цивилни жертви в Мосул
© gettyimages (архив)

Американските военни признаха днес, че по искане на иракските сили за сигурност са нанесли въздушен удар по позиции на Ислямска държава в Западен Мосул, при който се твърди, че са загинали десетки цивилни, съобщи БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Американското централно командване уточни в съобщение, че приема сериозно твърденията за жертвите и е започнало разследване за определяне на фактите около удара и верността на твърденията за цивилни жертви. Първоначалното разглеждане на информациите за самолетните удари, извършени в периода 16-23 март, показва, че по искане на иракските сили за сигурност коалицията на 17 март е нанесла удари по позиции на бойци на Ислямска държава в Западен Мосул на местата, споменати в съобщенията за загинали цивилни лица, се отбелязва в съобщението, цитирано от ТАСС.

По-рано днес агенция Асошиейтед прес съобщи, като се позова на представители на иранските власти, че в резултат на самолетните удари в Западен Мосул може да са загинали над 100 мирни граждани. Не се посочва обаче кой точно е нанесъл ударите, като само се уточнява, че в посочения район действат правителствените сили на Ирак с подкрепата на САЩ, припомня ТАСС.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1465 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.03.28 | 01:29

4
Не мога да повярвам, че „добрите” американци могат да нанесат въздушни удари при които да загинат цивилни граждани и то десетки. Това обикновено го правят „лошите” руснаци. Тази новина явно се разпространява от „опасни” руски шпиони при водената от тях „хибридна” войн

2017.03.26 | 17:29

3
За Сащ отдавна се знае, че трепят наред-мирни, военни няма значение.Това даже вече не е новина.Дайте по-добре нещо за бай Асад и Путин, как колят и ядат сирийци,жени и деца за закуска.Това е модерно сега май?

2017.03.26 | 17:29

2
По време на боевете за Алепо не спряха да квичат, че умират цивилни, а сега кво стана..!? Гадове..!
FM

2017.03.26 | 10:07

1
Виновни няма, да не са били, по домовете си.

Добави коментар

Водещи новини