Рали Благовещение 2017 разби клишето, че жените са лоши шофьори

  • 25 март 2017 18:58

  • 9064
  • 0
Рали Благовещение 2017 разби клишето, че жените са лоши шофьори
©

Традиционното дамско рали "Благовещение" беше възродено днес в София след 8-годишно прекъсване.

Състезателният формат, организиран от (БФАС) с подкрепата на ЕКО България, стартира на столичния площад "Александър Батенберг" и се превърна в изключително вълнуваща атракция в деня за размисъл. Носител на купа "Благовещение" в тазгодишното издание на дамското рали е екипажът на Христина Дичева и Ивелина Ненкова, които спечелиха първо място в клас над 1600 куб. см. Олга Тодорова и Красимира Стоянова взеха първото място в клас до 1600 куб. см., а в клас 4х4 най-добри бяха Александра Константинова и Радост Диамандиева.

Сред официалните гости на събитието бяха и служебният министър на младежта и спорта проф. Даниела Дашева, г-н Владимир Илиев – председател на БФАС и г-н Анатоли Илиев – секретар на организационния комитет на "София 2018 – Европейска столица на спорта".

В състезанието се включиха 19 екипажа, съставени от пилот и навигатор. Сред тях беше атрактивната модна дизайнерка Мира Бъчварова и нейният навигатор Арина Вълкова – професионален танцьор и хореограф. Те получиха специална награда за "Най-елегантен екипаж" и спечелиха овациите на публиката с екстравагантната си визия и смелостта да управляват най-големия и мощен автомобил в надпреварата - Hammer H3 2007, 3700 куб., 246 к.с., бензин-газ.

Най-младата участничка в ралито беше 19-годишната Антония Колева от Кюстендил, с навигатор Барбара Иванова. Те също получиха приз за "Най-млад екипаж". Отличието "Най-забавен екипаж" беше присъдено на красавиците Йоана Литовска и Изабела Пехливанска. Сред отборите беше и очарователното дуо от ЕКО България в състав Ивета Найденова и Петя Дончева.

Преди началото на спортната надпревара многократният рали шампион Илия Царски зарадва дамите с кратка демонстрация по професионално шофиране. Неговият състезателен автомобил Mitsubishi Lancer буквално оживя в ръцете на опитния пилот и изпълни жълтите павета с мощен рев и дим от разтопени гуми.

Още по темата прочети тук.

Последвайте канала на

sportal.bg
9064 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини