Рекордите в MotoGP, които сезон 2017 ще счупи

  • 25 март 2017 16:50

  • 3446
  • 0
Рекордите в MotoGP, които сезон 2017 ще счупи
© gettyimages

В навечерието на сезон 2017 от MotoGP поглеждаме статистиката на кралския клас и си даваме сметка за редицата рекорди, които първокласните пилоти могат да счупят.

Първият от тях вече е факт - за първи път на стартовата решетка ще се наредят 10 световни шампиони, които делят помежду си цели 29 световни титли от всички класове. Ако Маверик Винялес стигне до победата тази година с новия си мотоциклет на Yamaha, което изглежда все по-вероятно, той ще стане едва четвъртият пилот в мотоциклетизма с победи с машините и на Suzuki, и на Yamaha след Бари Шийн, Ранди Мамола и Джак Мидълбърг. Освен този рекорд, младият испанец може да стане и вторият най-млад пилот с победи с два различни конструктора.

Ако вече 38-годишният Валентино Роси успее да се качи на подиума този сезон, което също изглежда много вероятно, той ще се превърне в най-възрастният пилот измежду топ 3 на дадено Гран При след победата на Джак Финдли от Гран При на Австрия през 1977 година.

След спечелването на последното състезание от кралския клас в края на миналата година Хорхе Лоренсо може да стане вторият мотоциклетист, спечелил две последователни състезания с два различни конструктора. С подобно постижение може да се похвали единствено Роси, когато преминава от Honda в Yamaha.

Още по темата прочети тук.

Последвайте канала на

sportal.bg
3446 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини