Близките на Горан Горанов искат втора аутопсия в София

  • 25 март 2017 15:28

  • 67597
  • 8
Близките на Горан Горанов искат втора аутопсия в София
© Булфото (архив)

Най-близките на внезапно починалия в бургаския затвор Горан Горанов са в шок от новината, а майка му сподели, че днес е трябвало да се види със сина си на свиждане.

"Ще искаме реаутопсия в София, след като бъде направена атупосията в Бургас, за да се установи по безспорен начин причината за смъртта", заяви адвокат Захари Кирилов, който последно представляваше Горан. Според Кирилов клиентът му бил физически много здрав и нещо черезвичайно трябва да се случи, за да си отиде по този начин.

32-годишният обитател на затвора е открит мъртъв в килията си рано тази сутрин. Той е бил на земята. По първоначални данни става дума за естествена смърт, най-вероятно инфаркт. Това заяви пред 24 часа съдебният медик д-р Галя Милева, която бе част от оперативно-следствената група, пристигнала в затвора днес сутринта. Аутопсията на Горанов ще бъде извършена в неделя, 26 март. Едва тогава ще стане ясна точната причина за фаталния край на бургазлията.

Горан Горанов бе зависим от наркотиците, но едва ли е имал възможност да взема, изолиран в килията си, смятат запознати. В затвора той излежаваше присъда от 2 г. и 6 месеца за нападение над надзирател, инцидентът стана през март, м.г. По това време Горан излежаваше друга присъда за грабеж.

Районна прокуратура – Бургас предаде на съд Горан Горанов, обвинен в нанасяне на лека телесна повреда на надзирател от Затвора в гр. Бургас. Според данни на прокуратурата Горанов е с 6 влезли в сила присъди, като три от тях са свързани с унищожаване на имущество в места за временно задържане, а останалите с нарушаване на обществения ред и засягане на телесната неприкосновеност на гражданите.

Преди няколко месеца майка му Саша Горанова разказа, че като ученик Горан е бил надежден състезател по борба, но след като нещо в спорта се объркало и той не попаднал в националния отбор, се разочаровал много и се отказал от борбата. Името му изплува за първи път покрай убийството на строителен бос, намушкан в нощен бар в центъра на Бургас. По онова време Горан е гард на строителния бос и дори пострада при опит за го защити в нощта на убийството.

След серия издънки той бе многократно задържан в полицията, като сред проявите му бе дори нападение над католически свещеник в Бургас. Заради зависимостта си от наркотиците и последствията от тях бе пратен за лечение в Ловеч, въпреки че близките му не ляха съгласни той да се лекува там. Майката на Горан е убедена, че той не е бил лекуван адекватно, а на последък е бил изолиран и оставен на произвола на съдбата.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
67597 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Аз

2017.03.28 | 12:36

6
Научете се да пишете на БЪЛГАРСКИ !!!! Учи се между 1_ви и 3_ти клас в училище господа "журналисти " !!!!!

2018.04.02 | 12:29

8
Как? Като не са българи?! Или еврей или М Ъ Н Г А Л И...

2017.08.02 | 10:02

7
Найстина добра новина - един боклук по-малко!

2017.03.28 | 12:36

5
Толкова младо момче,живота е бил пред него,мир на праха му!Кой знае покрай този строителен бос какво се е случило,мафията си има държава.
Журналятаааа

2017.03.28 | 12:36

4
ПЛАТЕНИ СТЕ,журналятаааа!Един БОКЛУК ПО-МАЛКО!Същият нещастник като Рижата и Димчо Зъболекаря!КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ!::::DDDDDD

2017.03.28 | 12:35

3
Къде е починал, бре. Не става ясно - в Бургас ли, в Ловеч ли, на майната ли си?!
Свършиха Ли Новините

2017.03.26 | 19:04

2
Голяма новина няма що
Кик

2017.03.26 | 14:29

1
И защо ни занимавате със затворници

Добави коментар

Водещи новини